maanantai 24. joulukuuta 2012

Less is more


Heippahei. :) Joulu on takana ja painonpudotussaralla on menty takapakkia. I can feel it. En kuitenkaan jaksa nyt miettiä asiaa koska kinkku ja porkkana- ja lanttulaatikko vaan ovat tasan seuraavan kahden viikon urheilun ja terveellisen ruuan arvoisia. :) Oli mahtavaa syödä oikeasti laskematta kaloreita kerrankin, vaikkakin se hidastaa kesäksi 2013 kuntoon kampanjaani. Onneksi rasva sulaa eikä sen kadottaminen ole mitään tiedettä.

Ajattelin höpistä aiheesta nimeltä: ASIAT JOTKA ÄRSYTTÄVÄT PAINONHALLINNASSA TAI VAIKEUTTAVAT SITÄ.


Seuraavaksi asioita, jotka ovat hankalia (joista en pidä), jotka liittyvät painonhallintaan.



1. Ruokaa saa ja PITÄÄ syödä enemmän, ettei jäisi kalorivajeelle mikäli syö terveellisiä ruokia.

Tämä tuppaa ihan oikeasti aina unohtumaan minulta eli eri ruoka-aineiden suhteet. Sitten ihmettelen miksi illalla iskee mässykohtaus kun kalorit ovat olleet alhaalla vaikka vatsa on täynnä. Erityisesti sellaisina päivinä kun syön paljon kasviksia.



2. Se hetken himotus voisi mennä ohi myös jollain terveellisemmällä.

Sipsipussin tilalle pitäis aina ottaa joku dippi ja kasviksia vaikka porkkanoita ja paprikoita. Se kalorimäärä ja pahan rasvan määrä ei vain oo sen arvoista. Tai jos haluan jotain sokerista voin ostaa tosi sokerisen mutta rasvattoman herkkurahkan.



3. Näitä tehoruokia pitäis muistaa tumapata kaikkeen. En ikinä muista. >__<




4. Liikuntaa ei tarvita paljon eikä aina tarvitse lähteä ulos, kunhan se on SÄÄNNÖLLISTÄ.

 Tuo S-sana tuottaa mulle aina hankaluuksia ja huomaan väittäväni että mulla on kiire tai ulkona on kylmä tms. Oikeastihan voisin vaikka hyppiä X-hyppyjä kun suosikkiohjelmaani tulee töllöstä.


5. Muut luulevat ratkaisusi olevan väliaikainen/ joskus on mentävä muiden mukana mikäli on esim. kylässä jossain syömässä. nuff said.


6. Muut yrittävät syöttää omia mielipiteitään sinulle eivätkä aina ole samaa mieltä kaikesta.

Tässä pitäis aina muistaa mikä tuntuu itsestä hyvälle ja mitkä ovat faktat. Jos ei ole alipainoa ja jaksaa hyvin ja syö monipuolisesti niin ei tarvitse musta välittää muiden mielipiteistä. Usein se on kateutta tai hämmästystä elämänmuutoksestasi. Törmäsin itse tähän mm. kun pudotin painoa nopeasti. No newsflash: Jos aloittaa ylipainoisena, ei liiku lainkaan ja sitten yhtäkkiä karsii kaikki roskaruuat ja alkaa käydä salilla 4 x viikossa niin kyllä se läski karisee aika nopeasti ihan vaan matemaattisestikin laskettuna. Kaikki on kuitenkin kiiinni kaloreista.


7. Piilorasva ja sokeri.

 Mokomat paskiaiset pilaavat ihan kaiken hyvän. :`D Olen kehittänyt pienen kammon prosessoituja tuotteita kohtaan koska en voi ikinä tietää mitä niissä on sisällä.


8. Se mitä haluan vastaan se mikä tekee mulle hyvää.

En vaan aina saa mahtumaan kallooni että jos syön sen kakkupalan se maku kestää minuutin ja sen palan sulaminen siirtää tavoitettani viikolla.


9. Ruumiinrakenne rajoittaa tavoitteita.

Tiimalasivartaloisesta ei voi tulla solakkaa ja sääreni eivät tule ikinä olemaan niinkuin gasellilla. Halusin tai en.




10. En aina tiedä mitä tulisi muuttaa tai tehdä optimoidakseen tulokset. Sama ei toimi kaikilla, miksi onkin niin helppo mennä ihan metsään treenillään tai ruokavaliollaan.

So long, ladies. Let´s kill the X-mas kilos! ;)

1 kommentti: