keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Esittely part 1.

  
Jes. Nyt kun sain huomiosi. :D


Tervetuloa seuraamaan blogia, minun blogiani. 22vee tytsyn, jolla on pyrkimykset sataan asiaan ja elämä lähtökuopissa. Hyviä aikeita ja vähän keinoja, sitä enempi intoa.

En oikeastaan vielä tiedä mikä tai kuka musta tulee isona mutta sitä tässä selvitellessä blogi kertoo minun elämästäni Tampereen sykkeessä ja reseptiin kuuluu seuraavia aineita, joista sitten bloggailen:


Thinspiraatio


Niinkun ihan varmasti moni muukin ikäiseni tyttö haluan olla parhaassa kunnossani. Olen ollut aina hieman ylipainoinen aina viime talveen asti, jolloin aloitin kuntosalitouhuilut. Se ei osoittautunut ainakaan siinä elämän vaiheessa parhaaksi ideakseni, sillä onnistuin kaiken treenauksen tuoksinassa stressin keskellä kehittämään itselleni lievän syömishäiriön. Tämän kerron vain muistuttaakseni muita, jotka pyrkivät hoikistumaan että siinä pelissä piilee inha vaara sairastua.

No onnekseni lopetin paineistavan salilla ravaamisen ja monien hyvien asioiden vuoksi syömishäiriö on lieventynyt ja lähes kadonnut. Kuitenkin siitä jäi taskuun tiedot monista ruokalajeista ja terveellisestä ruuasta sekä liikunnasta. Niimpä sitten paino on vuodessa pudonnut onnekkaasti 9kg.
 
 Mittani ovat tällä hetkellä 158cm pituutta ja painoa on 53-55kg, jossa se soutelee tasaisesti. Haluaisin pudottaa painon 50kg:n mutta mieluiten terveillä elämäntavoilla.
 

 Pyrin blogissani parantamaan myös omaa itsearvostustani ja olemaan armollisempi kuin ennen. Toivon inspiroivani muita ja itseäni terveellisempiin muutoksiin. Toivon ettei blogini toimisi laukaisevana tekijänä kenellekään. Haluan kuitenkin sisällyttää blogiini thinspiraatiota, koska itselläni thinspo-blogien selaaminen auttaa tavoitteellisessa painonhallinnassa. Joskus sen kakunpalan laskee käsistään ja vetää henkeä ajoissa, koska inspiroituu taas uudestan kuvien avulla. :)


Foodspiraatio

Eli lyhyesti herkkuja, ehkäpä reseptejä tai omia suosikkejani ja ruokapäiväkirjojani. Kuvia ihanista ruuista inspiroimaan Thinspon tueksi!<3 Minusta on mukavaa kun ihmiset jakavat ruokapäiväkirjojaan. Sillä oppii helposti mitä pitää tehdä saadakseen samantyyppisen kropan tai mitä ei pidä tehdä.


Valehtelisin jos väittäisin, ettei ruualla ole suurta merkitystä elämässäni. Entisen ED-ihmisenä ja nykyisenä toipujana se olisi täyttä paskapuhetta. Tämän hetkinen painoni perustuu pääasiassa ruokavaliooni, ei liikuntaan ja parannettavaa on. :P Ruoka merkitsee minulle polttoainetta ja kehon hellimistä. Kahta asiaa siis. Toteutan omassa ruokavaliossani 80-20 menetelmää.

Käytännössä syön 80% ajasta terveellisyyttä miettien sekä vähäkalorista ruokaa. Loput 20% on omistettu herkuttelulle ja huolettomuudelle. Eli tämä voi tarkoittaa yhden karkin napsimista joka päivä terveellisen ruokavalion kanssa tai toisinaan 5 päivän dieettiä ja 2 päivän huoletonta napostelua ja herkuttelua. Uskollinen suunnannäyttäjäkolmikkoni tässä asiassa ovat vaaka, peili ja läheiset.

Koska en noudata 100% kurinalaista ruokavaliota enkä välttämättä edes halua, ei kehonikaan ole siinä kunnossa, joka olisi ihanteellisin. Siksi Thinspoblogi onkin minulle tärkeä.



 Ruokavaliossani noudatan muutamaa periaatetta, joiden terveellisyydestä en ole varma mutta joita olen valmis muuttamaan (tosin toimiva minulla ja koen itseni terveeksi): 

1. En syö perunaa tai riisiä ynnä muita tärkkelysrikkaita ja hiilihydraattipitoisia ruokia kuin kerran tai kahdesti päivässä ja korkeintaan oman nyrkkini suuruisen määrän molemmilla ruuilla. Perusteluni tälle päätökselle on: että olen kovin pienikokoinen ja työssä joka kuluttaa vain vähän energiaa. En siis tarvitse tyhjiä kaloreita niin paljoa. 

2. Vältän gluteenipitoisten ruokien yletöntä syömistä. Lähinnä, koska se aiheuttaa kehossani epämukavaa turvotusta ja väsymyksen tunnetta.

3. Syön joka aamu 2,5 desiä muroja, kaurapuuroa tai leipää sekä hunajaa (nopeaa hiilihydraattia), hedelmän ja/tai marjoja. Aamiaiseni antaa potkua koko päivään. Jos se on liian pieni ja yksipuoleinen ei työpäivästä tule mitään ja ilta menee ahmimiseen.

4. Juon 2 lasia vettä ennen ruokailua. Auttaa estämään hotkimista ja pitää huolen nestetasapainosta.

5. Syön jos on nälkä. Pidän mukanani pussia, jossa on pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä, rusinoita ym. Myslipatukat ja hedelmät kulkevat myös mukana.

6. Syön 4-6 x päivässä ja pyrin pitämään suurimman osan ruuista kalorit kerralla alle 200kcal.

Suosikkiruokiani ovat tonnikalamahjoneesi ja riisi sekä banaanipannukakut. En vaihtaisi niitä pois mistään hinnasta ja koen itseni kulinaristiksi. Kuitenkin ruuan tulee olla syyllisyysvapaata. Mikäli tiedän sen saavan minussa aikaan pahan olon se useimmiten jää lautaselle.


 Yllä suosikkini<3 Nami<3

Ystävät

Tätä aihetta en voi sivuuttaa blogissani, koska ilman rakasta tukiverkkoani bloggaamisesta ei tulisi yhtään mitään. Olen innokas bilettäjä ja tutustun ihmisiin helposti. Kuitenkin vasta ihan lähiviikkoina olen ymmärtänyt ystävien todellisen arvon. Niitä ihmisiä huomaa kaipaavansa useimmiten liian myöhään. Sitä paitsi tämä on lifestyle blogi, not interested; Go scram!


 Yksi jutuista, joita rakastan rakastan ja voisin pitää harrastuksenani on tanssiminen ja bilettäminen ystävien kanssa. Klubittaessa ihan kaikki murheet katoavat ja stressi lentää tiehensä. :) Siitä tulette varmaan kuulemaan aika ajoin. :D


Yksin en muutenkaan ikinä ole osannut olla. Koen olevani luotettava ystävä, mutta jos minua loukataan en tietenkään katso asiaa sormien lävitse ja loukkaajaa kohtaa varmasti ansaittu välinpitämättömyys.

Kosmetiikka ja naisellisuus

 Poikaystäväni kysyi kerran minkä yhden "turhan asian" ottaisin mukaani autiolle saarelle. Vastasin että: "vedenkestävän ripsarin". Naisena olemisen paras puoli on pynttäytyminen. Koen meikkaamisen ja kaiken laittautumisen oikeastaan melkein pyhänä. Se on naisten ihana etuoikeus, jolla voit muuntautua tylsistyessäsi. Olisi siis taasen valehtelua jos väittäisin ettei "feikkiys" ole minulle tärkeää.


Olen niinkin innoissani ukonäön muokkaamisesta, että unelmoin joskus ehkä suurentavani huuliani. Se jää nähtäväksi. Rakastan myös klipsipidennyksiäni, joista minulla on polkka- ja pitkäversiot. Ilman niitä kokisin itseni epänaiselliseksi. Olen siis jonkin verran pinnallinen.
 
 Meikissä ja muutenkin ulkonäössä viehättävintä on naiselisuus, sumusilmät ja seksikkyys.

Inspiroivimmat ihmiset

Tällä hetkellä kehoni suhteen koen inspiroivampana thinsponani Miley Cyruksen kuvat. Miley näyttää terveeltä ja suloiselta ja on mielestäni hyvä roolimalli mitä tulee kehonkuvaan.
 Ihanat jalat<3
 Ja suloinen pakkaus muutenkin. :)

Tyyli


Tyyli, niinkuin muillekin se on minulle tapa ilmentää itseäni töideni ulkopuolella. Oma juttuni, joka nostaa itsetuntoani. Oma tyylini on melko tavallinen. Erityisin piirre siinä on varmasti lievät yhtäläisyydet ora ora keihin, japanilaiseen hieman jengityyliseen pukeutumissuuntaan.


 Kyseinen tyyli kukoistaa mm japanilaisen lehden Soul Sisterin sivuilla. Parasta siinä on luultavasti kaksijakoisuus (todella naisellinen ja vaihtoehtona todella rento ja sporttinen suunta)

 Tyypillisesti tyylin kulmakiviä ovat minishortsit, revityt ja kulutetut farkut, sukkahousut ja nauhat, overknee saappaat tai seksikkäät muut kengät, hupparit, joissa tekstejä ja logoja selässä ja hihoissa, UGGit sekä casualit lökäri kollarit. Erityisin piirre on blingivyöt, joissa roikkuu kaikenlaista roinaa. Usein myös jengityyliset pipot tai bling lippikset soveltuvat asuihin.

Värimaailmaa voi toki venyttää mutta pääasiassa suosittuja ovat musta, kulta, hopea ja valkoinen sekä eläinkuosit. Koruissa yleisiä ovat Bling Bling korut, aiheina usein ristit, pääkallot, sekä useimmiten Biker jengeihin liitettävät logot. Tatuoinnit ovat myös olennainen osa tyyliä ja lävistykset sallittuja pienissä määrin.

Hiuksissa on vaihtelevuutta sänkisiilistä pitkään kiharaan, mutta tyypillisin on pitkä tukka joko suorana, laineilla tai kiharassa. Ylösnostetut kampaukset ovat suosittuja.

 Overkneet<3 Itse omistan nyt 3 erilaiset. :)
 Tyypillinen huppari. Itselläni Ed Hardy hupparit ovat käytössä usein.
 Seksikkäämpi tyyli.




Minä itse
Itse näyttäydyn blogissa varmasti useinkin, joten naamaani kannattaa tottua ja se näyttää tältä. :D


Seuraavaan kertaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti