tiistai 15. tammikuuta 2013

Pinnallisuus VS esteettisyys

 Karitalla ja mulla oli tänään erittäin mielenkiintoinen keskustelu eräästä aiheesta. Nimittäin siitä, onko ihmiset, jotka kiinnittää omaan hyvinvointiinsa ja ulkonäköönsä huomiota pinnallisia? Monet ihmiset ajattelee niin. Tai se tulee usein puheissa esille: "Ei ulkonäkö ole kaikki kaikessa (puhuu mulle), ei ulkonäöllä ole väliä, on pinnallista hankkia hiuspidennykset, ne on niin kalliitkin." Yms yms lista jatkuu, senvois kirjoittaa vessapaperirullalle eikä tila riittäis. :P

Anygay mä koen itse olevani esteettinen ihminen en niinkään pinnallinen.

Koska erohan on ystävät hyvät:

Pinnallinen ihminen = Arvottaa kaikki asiat kauneudella ja haluaa kaiken olevan täydellistä.

Esteettinen ihminen = ARVOSTAA kauniita asioiata ja pyrkii ITSE täydellisyyteen.

Eli pointtina odotatko näitä asioita itseltäsi vai muilta?

Brain: KaboooooooooooommMMM-shshshshHHHHssh!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111!!!

Mind blown.

Käytännössä siis esteettinen ihminen arvostaa ja nauttii kauniista asioista, symmetrisyys ja asioiden hiominen ITSE itsenäisesti saavat hänessä aikaan tyydytystä ja hyvää oloa. Esimerkiksi ulkonäköönsä panostava tyttö. Käy hän sitten salilla, syö salaattia lounaaksi, ostaa kauniita vaatteita usein tai hankkii ripsenpidennykset hän tekee sen itselleen eikä odota samaa muilta vastoin yleistä käsitystä. Tyttö ei laskelmoi muiden arvoa heidän esteettisyytensä perusteella.

Pinnallinen ihminen taas luulee, että tietyistä piirteistä, faktoista tai muista irrelevanteista ja toisen ihmisen persoonaan tai arvoihin täysin liittymättömistä asioista voi päätellä millainen tämä on ja arvottaa hänet "nokkimisjärjestyksessä" tietylle paikalle. Käytännössä pinnallisen mielestä mitä enemmän esteettisiä ominaisuuksia toinen ihminen omaa, sitä arvokkaampi tämä on. Esim komea mies, joka kohtelee tyttöä huonosti mutta on hyvä jalkapallossa on arvokkaampi kuin ystävällinen nörttipoika joka auttaa tyttöä läksyissä ja jolla sattuu olemaan akne ja hieman ylipainoa.


Ei mulla oikeastaan muuta. Rantpost OMG. Mua vaan ärsyttää kun ihmiset sekoittaa nää kaksi asiaa. Jotkut tuntuu tekevän esim musta joskus nopean päätelmän että olen tyhjäpäinen ulkonäön perusteella. Mutta juuri se on pinnallisuutta syvimmässä olemuksessaan. Ensi kerralla kun ajattelet jonkun olevan pinnallinen mieti johtuuko se oikeasti hänen luonteestaan vai ulkonäöstä? Vastauksesta taidat jo tietääkin kumpaan porukkaan kuulut. :) Byes, bunnies!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti