lauantai 19. lokakuuta 2013

Tyylineuvoja ja kaikki vinkkini kauneudenhoitoon!


En oikeesti tiedä miksi kutsuisin tätä postausta. Idea tähän lähti siitä kun ajattelin tehdä kaikista omista meikkinikseistäni ja vinkeistäni sellasen postauksen tyylillä: "Nämä jutut toimii mulla tosi hyvin, ehkä ne toimii myös sulla."

Ja koska oon vaan niin hyvä elämään tätä elämää muutenkin (köh köh) menestyjän elkein niin ajattelin tehdä mun omista kokemuksista sellaisen ison kokoelman kaikkii niksei ja neuvoi, jotka on olleet hyödyllisii mun omassa elämässä. Ihan pikkujuttuja siis. Ja haluisin myös painottaa että kaikki tuleva kirjoitettu on vain mun omaa henk. koht kokemusta kaikesta, eikä kenenkään pidä olettaa että samat jutut toimii teillä. En tosiaan ole mikään elämäntaitoguru eikä mulla ole maisterin tutkintoa elämästä ja te kaikki jotka aiotte kommentoida: "Vittu 23vee, joka tietää kaikesta kaiken kun on niin aikuinen ja kokenu kaikkeeihQdaa. TAPAITTESVITUNHUARA!!!111", älkää vaivautuko. Tää postaus on vaan mun oma näkemys.

Oon jakanut tän eri kategorioihin ja koonnut omat vinkkini ja kokemukseni niiden alle.

Oliko tarpeeks epäselkeä intro? Oli? No hyvä. Let´s start!


KOSMETIIKKA JA KAUNEUDENHOITO

Ne, jotka tuntee mut tietää että meikkaaminen on mulle vähän kun harrastus ja vietän kosmetiikan kanssa ihan liikaakin aikaa. Musta meikkaaminen on vähän kun maalaamista, taiteen tekemistä niin, että omat kasvot on se pohja, jolle maalataan. Mulle se hetki aamusta kun meikkaan tai ennen baariin lähtöä on samal terapeuttinen hetki, jolloin vietän mun omaa aikaa itseni kanssa sen 20 minuuttia. Mun olo kohenee meikkaamisesta vaikka nykyään oon oppinut arvostamaan kasvojani ilman meikkiä aamuisella myös. Tykkään toisinaan mennä käymään vaikka kaupassa ihan meikittä ja nautin siitä kun saan kauniita kommentteja ulkonäöstä toisinaan kun mulla on pelkkä ripsiväri tms. :) Kuitenkin pääasiassa meikki edustaa mulle välinettä, jolla mä pystyn ikäänkuin alleviivaamaan mun parhaita puolia. Tyyliin: "Katsos vaan, täl tytöllä onkin kauniit poskipäät." Pystyn myös peittämään niitä, joista en pidä, en niinkään muiden vuoksi vaan koska itse huomaan ne peiliin katsomalla jos en peitä niitä ja ne hyppää silmille ja latistaa itsetuntoa. On siis mukavampaa, että ihmiset huomaa mun korkeat poskipäät kun mun aknearvet. :) Meikki on siis tärkeä osa naisellisuutta ja naisena olemisen ihanaa puolta.

No sitten niihin universaaleihin vinkkeihin mitä mulla on antaa oman kokemuksen kautta.

1. Meikkaa niin, että sut tunnistaa ilman meikkiä samaksi ihmiseksi. Tarkoitan nyt siis sitä, että klubimeikki ja päivämeikki on kaksi eri asiaa. Oon huomannut että kevyt meikkipohja ja oikein valitut muutamat tuotteet on parempi, kuin esim. sellainen Kim Kardashian tyyppinen sotameikki. Aaattele asia näin: Aamulla sen poikakaverin (tai kuka sieltä vierestä kenelläkin ikinä herääkään :D) mielestä voit olla se sama freesi prinsessa, jonka kanssa se meni nukkumaan eilen tai sitten se sammakko, joka ei näytäkään yhtään samalta pakkelikasan takana. Eli: Meikkaa korostaaksesi hyviä puoliasi, älä muuttaaksesi ulkonäköäsi.

2. Valitse päivämeikkisi niin, että sitä on helppo muokata tarvittaessa iltakäyttöön. Itsellä tämä menee käytännössä niin, että omistan 3 huulipunaa (1 nudepinkki päiväkäyttöön tummemman silmämeikin kanssa, 1 roosa päiväkäyttöön kun pidän vain ripsiväriä, ja 1 punainen iltakäyttöön), 4 sävyä luomivärejä (1 vaalea, 2 mattaruskeaa ja 1 musta), 1 mustan eyelinerin ja 1 ruskean kohlkynän. Useimmiten työmeikkini on kevyt. Käytän silmissä ripsiväriä ja luomiväreistä vaaleaa ja vaaleinta ruskeaa. Huuliin laitan työpäivänä jompaa kumpaa vaaleammista huulipunista. Illan tullen päätän mennä suoraan töistä kaupunkiin kavereiden kanssa ja tummennan sitten jo alla olevaa päivämeikkiä. korostan joko silmiä (musta ja tummanruskea luomiväri lisätään) tai huulia (silmille ei tehdä mitään, mutta laitan punaista huulipunaa. Voila. Ei tarvitse käydä kotona ja näytät upealta aika pienellä yrityksellä illalla.

3. Hanki siis itsellesi monikäyttöisiä meikkejä ja pysyttele neutraaleissa ja klassisissa valinnoissa. Tässä siis kaiki mitä tarvitset meikkipussiin: esim: ruskea 3-4 luomivärin mattapaletti, hopeinen kimaltava luomiväripaletti jossa puhtaanvalkoinen, 2 hopeasävyä ja musta, 3 huulipunaa ylemmän esimerkin mukaan, 2 huulikiiltoa (yksi nude ja yksi punainen), 1 aurinkopuuteri kasvojen muotoilua varten, 1 poskipuna (riippuen ihonsävystäsi vaalea roosa jos olet kalpea tai oranssiin taittuva jos olet tummempi), 1 korosteväri (esim valokynä, jolla häivytät tummia silmänalusia yms), kulmakarvatarvikkeet (Itse käytän kulmakarvakynää ja kiinnitän sen luomivärini mattaruskealla, jos silmämeikkini on tumma käytän mattamustaa luomiväriä aavistuksen), kevyt, mutta peittävä meikkivoide juuri oikeaa ihon sävyäsi varten (itse käytän mieluummin meikkivoidetta kuin BB-voiteita, monella tutulla ne eivät peitä tarpeeksi ja aiheuttavat finnejä, en usko monitoimituotteen toimivan niin hyvin kuin väitetään), yksi nestemäinen peitevoide 1 sävyä vaaleampi kuin oma ihosi (silmänalusiin, nenänpieliin, suun pieliin ja finnejä peittämään, myös ns. kolmoispaletti voi olla hyvä jos sinulla on aknea tai muuten epätasainen ihonsävy. Kolmoispaleteissa lohenpunainen peitevoide peittää tummia ihon alueita esim. silmänaluset, kellertävä tai valkoinen peitevoide kirkastaa valokynän tapaan ja vihreä peitevoide tasoittaa couperosaa, finnejä ja muuta ihon punotusta. Tämä tuote toimii myös jos sinun on hankala löytää juuri sinulle sopivan väristä peitevoidetta koska värejä voi jopa sekoittaa), 1 puuteri, 1 tussimainen, musta kajaali (helpot kissansilmärajaukset, dramaattiseen lookkiin helppo lisä), 1 ruskea kohl -kynä päivämeikin silmänrajausta varten (päivällä rajaa ohuesti yläluomi, illalla lisää silmän sisäluomelle "waterline" ja sotke hieman alaripsien tyveen ja kissamainen, seksikkään utuinen meikki on valmis. Ruskea sopii paremmin useimmille eikä tee yhtä suttuista vaikutelmaa kuin musta kohl-kynä. 1 ripsentaivutin, kaksi ripsiväriä (selitetään miksi kohdassa 4.) Siinä varmaankin kaikki mitä tarvitset meikkilaukkuusi. :)

4.) Käytä kahta erilaista ripsiväriä päällekkäin; 1 tuuheuttava (volume) tavallinen ripsiväri ja 1. pidentävä (lengthening) vedenkestävä ripsiväri. Miksi? Koska kaksi erilaista harjaa tekevät ripsistäsi kahdella tavalla pitemmät ja paksummat. Tämä tekniikka toimii myös tosi halvoissa ripsareissa. Kummallakaan ei saa yhtä hyvää lopputulosta, kuin kahdella erilaisella. Miksi sitten toisen on oltava vedenkestävä? Tiedäthän, että vedenkestävä ripsari on vaikea pestä pois? Ja tavallinen ripsiväri taas suttaantuu. Ongelma. Itse ratkaisen sen laittamalla ensin kaksi kerrosta tavallista ripsiväriä ja sen kuivuttua päälle yhden kerroksen vedenkestävää. Näin se ei sotkeennu vesisateesssa mutta jostain syystä irtoaa illalla pestessä paremmin. Voila. Oma tekniikkani pitkiin nukkeripsiin menee näin: Taivutan ripset ensin aivan tvestä, painan 2 kertaa ja käännän taivutinta n 1sek ajan, vapautan taivuttimen, hivutan taivutinta eteenpäin n. millin ja painan kääntäen varovasti vielä 1 sekunnin ajan. Näin vältetään "kulmaefekti" ripsissä (eli ripset kääntyy tikkusuorassa kulmassa ylös epäluonnollisesti jos on painanut liian kovaa) mutta ripset pysyy kaarella koko päivän. Sitten otan tavallisen ripsarin ja sudin sitä sik-sak liikkein 2 kerrosta. Kun ripsiväri on kuivunut taivutan ripsiä vielä kerran hyvin varovasti (tätä en suosittele kaikille, jos painat liian kovaa ripset katkeavat ja niiden kasvussa kestää noin vuosi) ja laitan päälle yhden kerroksen pidentävää, vedenkestävää maskaraa. Kahden erilaisen harjan ansiosta lopputuloskaan ei ole paakkuntunut.

5.) Pihistä ja panosta. Toisin, kuin usein luullaan ei meikkituotteen tarvitse olla kallis ollakseen hyvä. Kuitenkaan KAIKKI halvat tuotteet eivät ole hyviä. Omat vinkkini onnistuneisiin kosmetiikkaostoksiin ovat: Ole ennakkoluuloton. Mielestäsi H&M ja Gina Tricot ovat vaatekauppoja ja niiden meikit ovat varmasti siis huonoja? Oletko ihan varma? Osa suosikkituotteistani on H&M:ltä ja hinnat liikkuvat siinä 3-5e hujakoilla. Mm. H&M:n kajaltussi maksaa 3e ja on parempi kuin Lorealin vastaava joka maksaa yli 10e. Olen itse kokeillut. Samoin H&M:n huulikiillot kosteuttavat mielestäni paremmin kuin monen kanssamerkin kalliimmat vastaavat. Luomiväreissä en myöskään huomaa useimmiten mitään eroa kalliiden ja halpojen välillä. Kuitenkin halvempien merkkien meikkivoiteet ja puuterit aiheuttavat minulle usein finnejä ja saavat ihoni rasvoittumaan, joten niihin panostan. Huulipunissa olin ennen sitä mieltä, että kalliimmat ovat aina parempia ja pysyviä kunnes kokeilin Rimmelin Lasting Finishiä (hinta n 6e). En ole koskaan sen jälkeen käyttänyt muita punia. Toinen neuvoni on: Pysyttele hyväksi toteamassasi tuotteessa. Löysit loistavan ja edullisen tuotteen? Älä siis vaihda sitä toiseen ennen kuin siihen on hyvä syy, vaikka uusimmissa mainoksissa hehkutetaan jotain villitystä. Useimmiten klassiset ja kauan olemassa olleet tuotteet ovat klassisia, koska ne toimivat. Usko meikkituotetta valitessa silmiäsi. Jos jokin ei sinusta näytä tai tunnu hyvältä vaikka myyjä sitä kehuu, älä osta.

5. Rakastan hajuvesiä ja sanoisin, että niitä kuuluisi olla naisella 3 omaan persoonaan sopivaa, seuraaviin tilanteisiin: 1 kesäinen ja raikas hajuvesi kesää varten (esim. hedelmäiset, sitruksiset ja kukkaisat tuoksut), 1. treffeillä ja makuuhuoneessa toimiva seksikäs tuoksu, Marilyn Monroe nukkui alasti mutta piti aina hajuvettä (jotain tummemman sävyistä esim. lakritsi, selja, santelipuu yms) 1. Kylmään talveen soveltuva (jokin puhtaan tuoksuinen tai jokin mausteinen ja raskaampi tuoksu). Hajuvedellä on kiva tuoda omaa persoonaa esiin puolihuomaamattomasti. Anna persoonasi näkyä valinnassasi.

6. Käytä yö- ja päivävoidetta sekä silmänympärysvoidetta. Mieluiten kylmällä talvisäällä hieman tuhdimpaa kuin kesällä. Huomioi myös decolteesi. Sen iho on samanlaista kuin kasvojesi ja se näkyy yhtä usein kuin kasvosi. Huomioi sitä samoin rasvaamalla iltaisin ja suihkun jälkeen.

7. Kuori ihoasi kerran viikossa tai kun se tuntuu karhealta. Itselläni on suihkussa käytössä karheat suihkukäsineet, joten voin kuoria ihon aina suihkun yhteydessä jos haluan. Säästän näin kun ei tarvitse ostaa erilaisia kuorintavoiteita.

8. Suosi solariumin sijaan itseruskettavia jos haluat tummemman ihon ja kesällä suojaudu auringolta. Muista, että voiteesi suojakerroin ei voi ikinä olla liian korkea. Lisäksi lisätessäsi ihollesi voidetta sen teho on oikeasti vain puolet ilmoitetusta. Esim. SPF30 on oikeasti SPF15 käytännön tasolla. Käytä kesäisin myös huulivoidetta, jossa on suojakertoin (huulet usein unohdetaan suojata). Kaunis rusketus onnistuu myös ilman syöpäriskiä ja auringonvalo on suurin ihoa vanhentava tekijä. Muista tämä kun haluat ensi kerralla aurinkoa ottamaan. Itse suosittelisin purkkirusketuksista mieluiten Dovea tai Hawaiian Tropic Self Tan Cremeä. Molemmissa hinta-laatusuhde on ihan paikallaan, eikä tarvitse pelätä näyttävänsä oranssilta.


HIUSTEN HOITO



Joku sanoi joskus, että hiukset ovat naisen kruunu. Itselleni hiukset ovat edustaneet monen monta asiaa oman elämäni varrella. Pienenä minulla oli pitkä tukka, jota en saanut värjätä tai leikata ennen yläastetta. Siksipä heti kun sain mahdollisuuden leikkasin poikatukan ja värjäsin sitä antaumuksella. En oikein viihtynyt missään väreissä kuukautta pitempään. Siitä kaikesta värjäilystä jäi muistoksi ohentunut tukka, sitä ei kirjaimellisesti kasva enää niin paljon päässäni kuin ennen. Lisäksi eräässä elämäni vaiheessa olin todella stressaantunut ja stressi ja aiemmin sairastettu bulimia yhteisvaikutuksilla aiheuttivat kaljuuntumista. Päässäni oli kaljuja laikkuja. Silloin ymmärsin miten tärkeää on pitää itsestään huolta ja siis myös hiuksistaan. ne ovat terveyden merkki. Tässä siis muutama oma hiusneuvoni.

1. Hiusmallia valitessasi pidä mielessä millainen hiustyyppi sinulla on. Se vaikuttaa siihen miten paljon joudut tekemään töitä kampauksiesi eteen. Se taas on suoraan yhteydessä hiustesi kuntoon. Jos siis sinulla on esim todella karhea ja luonnonkihara hius, lyhyt malli ei ehkä ole sinun juttusi. Kun hiuksistasi lähtee painoa ne sojottavat entistä itsepäisemmin eri suuntiin. Sitten joudut suoristamaan paljon raudoilla ja tukka kuolee eikä kasva kunnolla.Sain itse huomata tämän. Nyt siis kasvatan tukkaani, jotta voisin anta sen kihartua rauhassa. Jos hiuksesi taas ovat piikkisuorat ja rasvoittuvat helposti, voi ilmava polkkatukka olla helppo, kun hiusten pituus ei paina niitä päätä vasten ja niitä ei tarvitse vahingoittaa joka päivä kuumilla raudoilla suoristaessa. Kysy siis itseltäsi haluatko terveen hiuksen, jonka eteen ei tarvitse nähdä töitä vai oletko valmis satsaamaan hiuksiisi ja ottamaan kampauksen, joka on työläs?

2. Hiusväri on yhtä tärkeä kuin -malli. Harkitse samoja kysymyksiä kuin yllä. Siihen on syynsä miksi hiusväripaketeissä käsketään valitsemaan se vaaleampi sävy jos ei ole varma. Mitä tummemmaksi värjää hiuksensa ja mitä vaaleampi juurikasvu on uuteen väriin verrattuna, sitä useammin joutuu värjäämään tyveä. Miksi? Koska näytät kaljulta. Vaalea juurikasvu tummassa tukassa näyttää kaljulta. Siksi itse vaihdoin raidalliseen surffariblondiin: sitä ei tarvitse värjätä niin usein koska ruma juurikasvu kuuluu lookkiin. Säästän siis hiuksiani tässäkin. Mielestäni hyvä motto hiusväriä valitessa on, että mitä lähempänä se on omaa väriäsi sitä suuremmalla todennäköisyydellä se pukee sinua ja korostaa hyviä puoliasi. Liian tummat hiukset pesevät ihon väristä ja saavat näyttämään kalpealta ja väsyneeltä helposti. Samoin liian vaaleat tai shokkiväriset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettet voisi valita jännempää väriä, ole vain valmis siihen että sinun pitää korostaa parhaita puoliasi ehkä enemmän esim meikillä. Värivalintasi on vapaampi, mikäli haluat lyhyen tukan, koska hiuksen kunnolla ei ole niin väliä. Lyhyissä hiuksissa vaurioituneet päät leikellään pian pois, pitkässä ne jäävät. Mieti siis väri myös sen mukaan haluatko pitkän vai lyhyen tukan. Kampaaja osaa avustaa näissä pulmissa.

3. Itse kasvatan pitkää tukkaa ja olen huomannut että pari asiaa helpottavat sen kasvatusta. Pidennä pesuvälejä. Mielestäni n 2-3 päivää pesemättä hiuksia on ideaali. Tämä sujuu helpommin mm. jos käytät muotovaahtoa ja tarvittaessa kuivashampoota. Hiukset eivät näytä niin rasvaisille. Itse suosin myös 3. päivänä kiinniolevia kampauksia kuten nutturat, poninhännät ja sekaiset lettipinnikampaukset ja huivit. Niillä naamioi kätevästi likaisen tukan ja antaa hiukselle hengähdystauon kuluttavista pesuista.

4. Käytä silikoonittomia tuotteita. En tiedä miksi, mutta jostain syystä silikoonillisia shampoita ja hoitsikoita käyttäessä tukkani katkeili enemmän.

5. Valitse itsellesi 1 shampoo joka hoitaa päänahkaa ja yksi joka hoitaa hiusta. Käytä vuoroin Itse käytän Trsemme Naturalsia kosteuttamaan hiuksiani ja tervashampoota päänahkaa rauhoittamaan.

6. Käytä hoitonaamioita ja hoitoainetta. Itse jätän kerran viikossa 2 tunniksi hoitonaamion päähäni ja teen juon aamukahvit kaikessa rauhassa (tai kirjoitan blogia ja annan hoitsikan vaikuttaa niinkuin nyt, haha). Joskus ajattelin että hiusten kunnolla ei ole väliä, mutta nykyään mielestäni kaunis ja kiiltävä tukka on ihana. Yksi hassuimmista vinkeistäni on että laitat illalla hoitoaineen hiuksiisi, elmukelmutat pääsi (ei kasvojen päältä mielellään for obvious reasons) ja nukut pipo päässä yön yli. Aamulla kun peset hiuksesi ne ovat taatusti silkinsileät vaikka hoitsikkasi ei olisikaan niin huipputason tuotetta. Sama temppu toimii myös oliiviöljyllä, mutta se pitää pestä aamulla pois shampoolla. Kokeile ihmeessä!

7. Hiusten kanssa voi olla luova, kannattaa joskus kokeilla erilaisia kampauksia ennakkoluulottomasti. Jokainen päivä voi olla hyvä hiuspäivä jos itse päättää tehdä siitä sellaisen.

8. Leikkaa hiukset 3-4kk välein. Luit oikein. Olet varmasti kuullut sen vanhan jutun, että hiukset kasvavat nopeammin jos leikkaat ne kerran kuussa. Tämä on mahdotonta. Hius kasvaa n. 1cm kuukaudessa eikä prosessia voi nopeuttaa millään tavalla. Jos siis leikkaat aina sen sentin pois, ei hius kasva. Kuitenkin se mitä voit tehdä on pitää latvoistasi hyvää huolta ja estää niitä katkeamasta. Hyvin hoidettu latva kestää n 3-4kk ennen, kuin se on niin huonossa kunnossa, että se tulee leikata. Eli käy kampaajalla maltillisesti.


Oii alemmassa kuvassa on oma hiusinspiraationi.


TYYLI


Seuraavaksi haluan puhua vaatekaapista ja tyylistä. Ja se keskustelu ei olisi mitään jos en toisi esiin isointa tyylivaikuttajaani, Lauren Conradia.

Lauren Conrad on monille tuttu The Hills -sarjasta, mutta hän on myös kirjailija ja mielestäni todella tyylikäs nainen. Lauren on kirjoittanut tyylistä ja oman tyylin löytämisestä kertovan kirjan STYLE ja kauneuden hoitoon liittyvän kirjan BEAUTY, joista pidän molemmista todella paljon. Ne ovat olleet isoja kulmakiviä oman tyylini selkeyttämisessä. Etsin pitkän aikaa itseäni ja tuntuu että olen vasta alkanut löytää omia avaimiani omaan tyyliini. Laurenin kirjoista oli minulle tosi paljon apua, joten ajattelin nyt kertoa omia tyylivinkkejäni ja niitä mitä olen osin neidin kirjoista varastanut. :D Haha.



Tyylissä pidän nykyään klassisemmasta lookista, mutta tykkään itse yhdistää siihen seksikkäitä pikku lisäyksiä enkä ole vielä tarpeeksi vanha vetääkseni aina jakun ja suorat housut päälle. Niimpä yhdistän Laurenin juttuja omiin lemppareihini.

Puhutaanpa ensin vaikka trendeistä. Mun oma mielipiteeni aiheesta on, että trendejä on mukava seurata ja ne pitävät vaatekaapin inspiroivana ja olon seksikkäänä. Trendien seuraaminen on osa ajan hermolla pysymistä. Kuitenkin jos trendiviidakossa ei pidä silmiään auki ja sisäistä kriitikkoaan valppaana, voi päätyä kuluttamaan täysin ohimeneviin juttuihin hirveästi rahaa, mikä päättyy useimmiten siihen etteivät ostokset näe enää ensi vuonna päivänvaloa vaan pölyttyvät kaapissa. Tässä pari neuvoa trendien toteuttamiseen fiksusti:

1. Seuratessasi trendejä kun sinulla on vähän rahaa tai et ole valmis käyttämään suuria rahoja investointeihin, pysyttele halvemmissa merkeissä ja liikkeissä. Muista, että suurimmat isolle yleisölle tarkoitetut ketjut seuraavat vahvasti designeissaan suurimpia suunnittelijoita. Tarkkaile Mieluiten sellaisia ketjuja, joiden vaatteista ja asusteista sinulla on jo aiempaa kokemusta kestävyydestä, istuvuudesta ja edullisista hinnoista. Esim H&M valmistaa mielestäni hyviä perusvaatteita halvalla, Glitter näyttäviä koruja, Cubus kivoja perusvaatteita ja Bik Bok räväkkiä vaatteita. Lisäksi usein netistä tilaamalla ulkomailta saatat bongata samat vaatteet halvemmalla ja useimmiten trendit tulevat hieman myöhemmin Suomeen ja rantautuvat sitä ennen esim. Amerikkaan. Eli Amerikan last season saattaa olla täällä in ensi vuonna. Kannattaa pitää silmällä ulkomaisia nettikauppoja ja tilata heidän "last seasoneitaan" kun ne ovat täällä in. Ne saattavat olla alessa, lisäksi vältät kauppojen välikädet.

2. Samaan säästämiseen liittyen, mikäli haluat osallistua trendeihin ja tiedät niiden menevän ehkä ohi pian kannattaa silloin panostaa halvempiin itemeihin. Esim. asusteisiin. Voit tosiaan panostaa kukkakuosiin ostamalla housupuvun joka maksaa 50e tai ostaa korvikset 3.00e hintaan. Muista tämä trendien kanssa ja pystyt ottamaan niistä kaiken irti pikku rahalla ja hyvällä omalla tunnolla.

3. Second hand. Kirppari on kaverisi ja jonkun muun roska on toisen aarre. Kirpputorilla täytyy vain muistaa tarkastaa laatu ja istuvuus ennen ostoa.

4. Muista mistä pidät. Tämä kuulostaa hölmöltä, mutta mitä enemmän näkee trendikkäitä vaatteita ympärillään sitä enemmän silmä niihin tottuu ja alatkin pitää jutuista, jotka puistattivat sinua kun sovitit niitä ensikerran. (Ah, haaremihousut) Mikäli sovitit jotain, eikä se ensimmäisellä kerralla näyttänyt mielestäsi hyvältä, älä osta sitä. Luota ensireaktioosi, ellei sitten ainakin 5 ihmistä ole sanonut, että olet väärässä!

5. Kuuntele miestä. Hassu neuvo, mutta naisilla on tapana ihastua ihmeellisiin kotkotuksiin, jotka ovat toisinaan kaukana tyylikkäästä tai seksikkäästä perusvaatetuksesta. Mikäli haluat kohahduttaa, unohda tämä kohta.

6. Tunnista oma vartalotyyppisi ja pukeudu sen mukaan. Vartalotyyppejä on useita. Mm: tiimalasi, omena, päärynä, atleettinen... Oletko pitkä vai lyhyt? Vartalotyyppisi on hyvä muistaa vaatteita ostaessasi, koska jotkin asut voivat korostaa parhaita puoliasi ihanasti kun taas toiset korostavat niitä puolia, joista et pidä. Esimerkiksi minulla on suurehkot rinnat ja jos pukeudun suureen paksuun kangaspaitaan, joka putoaa suoraan alaspäin rintojeni kohdalta, se lisää minulle 5kg painoa (visuaalisesti siis). Minun on käytettävä vyötärövyötä tuodakseni siluettini esiin.

7. Kun tiedät vartalotyyppisi sinun on helpompi alkaa etsiä tyyli-ikoneja. omani on Lauren Conrad, melko lyhyt, tiimalasimainen nainen, jolla on hieman leveämmät reidet. Valitse joku, joka muistuttaa sinua etkä tule pettymään sovituskopissa. Jotkin asut vain kolahtavat joillain ihmisillä paremmin kuin toisilla.

8. Pidä hauskaa ja pukeudu ensisijaisesti itsesi vuoksi. Vaikka ohjeita pukeutumiseen on monia eivät asut ole oikeasti hienoja jos et itse pidä niistä tai viihdy niissä.


MITÄ VAATEKAAPPISI TARVITSEE


Sovellan nyt hävyttömästi oppimaani, mutta tiedän että useimpien naisten ongelma on hajanainen tyyli ja joko se ettei tiedä edes mistä aloittaa tyylin luomisessa tai sitten jopa runsauden pula liian sekalaisesta vaatekaapista. Tässä muutamia vaatekappaleita, jotka helpottavat tasapainoisen ja monipuolisen tyylin luomisessa.


1. Kengät: Yhdet mustat perusavokkaat, joilla on mukava kävellä. Juhlaan ja arkeen, matalat kauniit kengät neutraalissa värissä esim ballerinat, itse käytän loafereita. Yhdet saappaat kovia pakkasia varten. Yhdet jännittävät juhlakengät (esim punaiset avokkaat niiteillä). Yhdet matalat arkikengät. Esim: Converset, yhdet kiilakorkokengät arkeen esim itse käytän korkkarilenkkareita. Nämä siksi, että vaikka niillä on helppo kävellä eivätkä ne ole kovin seksikkäät ne korjaavat ryhdin ja kävelytyylin todella naiselliseksi ja keinuvaksi huomaamatta. Pieni potku naisellisuutta ja itsevarmuutta.

2. Laukut: 1 suuri arkilaukku neutraalissa värissä, mieluiten kenkiisi sopivassa sävyssä, kaksi pientä baarilaukkua (1 kaunis musta kirjekuorilaukku ja yksi laukku, jossa on jokin juju esim. värissä tai kuviossa tai se on hauskanmallinen), 1 työsalkku mikäli tarvitset sellaisen.

3. Yläosat: 2 T-paitaa, valkoinen hyvinistuva ja sinun artaloosi sopiva ja yksi värillinen tummempi T-paita. Nämä on helppo yhdistää ja niillä muuten virallisen asun saa puettua rennommin. 2 peruspaitaa, toinen kirkkaassa sinulle sopivassa värissä, toinen neutraali. 4 alustoppia eriväreissä, 2 baaritoppia joissa on jokin juju (esim ne on leikattu näyttävästi), yksi musta jakku, 4 neuletta, jotka aukeavat keskeltä napituksella, 2 rentoa isoa neuletta. Yms. Valitse kuitenkin värejä, joista pidät ja jotka sopivat sinulle.

4. Pikkumusta. Mikä tahansa lyhyt, istuva mekko, mieluiten sellainen jonka voi asustaa seksikkääksi tai työpaikkakelpoiseksi. Itselläni on musta trikoomekko, jossa on sydänpääntie ja pitsihihat, säätämällä kaula-aukkoa mekko on joko hurjan seksikäs tai klassinen.

5. Tukevat perusrintaliivit, yhdet push-upit ja yhdet urheilurintaliivit. Arkikäyttöön, treffeille ja kun haluat boostata itsetuntoasi tosissasi, sekä urheiluhullulle.

6. Housuissa perusta pääasiassa farkkuihin arkikäyttöön. Osta sinulle sopivan mallisia, mieluiten tummia farkkuja. Mielestäni 1 mustat, yhdet tummansiniset ja yhdet vaaleat on hyvä vaatekaapin perusta. Lisäksi omistan yhdet värilliset (vaaleanpunaiset housut), joita pidän valkoisten ja mustien yläosien kanssa. Jos farkuissa on yli 2% elastaania sovita kaupassa ne farkut, jotka menevät vain juuri ja juuri kiinni. Ne venyvät käytössä. Lisäksi suurin ihastukseni tällä hetkellä ovat paksut mustat leggingsit, joissa on tekonahkapinta. Ne näyttävät tosi kivalta ylisuurten neuleiden ja korkokenkien kanssa ja lisäävät kivasti pituutta lyhyellekin tytölle.

7. Muutama kaunis hame, jotka sopivat sinulle. Itse tykkään vartalonmyötäisistä kynähameista ja kellohameista, molemmista minimitassa, koska lyhyetkin sääreni näyttävät minarin ja korkkareiden kanssa pitkältä. Vyötäröltä ne ovat tiukkoja ja tuovat tiimalasimuotoni esille. Noudata jälleen samaa kuviota: Yksi neutraali ja kenties hoikistava hame ja yksi värikkäämpi tai kuviollinen.

Hmm saatoin unohtaa jotain. Noh, kysykää lisää tarvittaessa. :D




Tässä muutamia Laurenin esimerkkejä kivoista vaateyhdistelmistä.






Lauren Conrad: Beauty


Lauren Conrad: Style



RUOKAVALIO


Tämä on minulle hieman arka aihe, johon en tietyistä syistä edes kuvittele osaavani antaa täysin luotettavia neuvoja. Kuten olen maininnut blogissani aiemmin, olen kärsinyt syömishäiriöstä n. vuosi takaperin. Kuitenkin olen matkalla parempaan ymmärrykseen ravinnosta ja sen suhteesta elämässä. Itselleni se oli pahimmillaan jossain vaiheessa jotain uskonnon ja pakkomielteen väliltä. Mielestäni tämä ei ole erikoista tämän päivän maailmassa. Muutamassa vuodessa kuntoilusta ja terveellisestä syömisestä on tullut trendikästä ja media ja ympäristö kuhisee siihen liittyviä ärsykkeitä. Kuitenkin mukaan ujuttautuu paljon vahingollista tietoa ja ihmiset saattavat viedä dieettailun liiankin pitkälle.

Oma suhteeni ruokaan on siis ollut kieroutunut jossain vaiheessa ja sen jälkiä näkyy vieläkin elämässäni. Mutta ei niin paljon pahaa ettei jotain hyvääkin. Syömiishäiriöisen pakkomielteisen kiinnostuksen ansiosta tiedän täysin mitä kroppani tarvitsee ja mitkä ruuat ovat sille optimaalisia ja mitkä taas turhia tai vähemmän tarpeellisia päivittäin.

Tiedän myös suuntaa-antavan kalorikulutukseni päivittäin, joten painon pitäminen normaalina on minulle helpompaa kuin monille muille. Aion nyt jakaa kanssanne ruokailuuni liittyviä hyviä neuvoja.


Olen 157cm pitkä ja painan n. 53kg (paino soutaa 52 ja 54 välillä ja se on täysin normaalia). Minulla on nykyään kuukautiset ja olen terveen painon rajoissa. Strategiset mittani ovat: Rinnat: 89cm, vyötärö: 62cm ja peppu: 88cm. Jos olet saman pituinen, kuin minä niin samantyyppinen ruokailutapa voi olla hyvä sinulle.

Oman painoindeksisi ja kalorikulutuksesi voit laskea kätevästi tällä sivulla: http://kalorilaskuri.fi/

MUISTA KUITENKIN että lukema ON VAIN SUUNTAA-ANTAVA ja riippumatta pituudestasi ja tavoitepainostasi, jos olet nainen ja pudotat kalorisaantisi alle 1200kcal/päivä, alkaa kehosi sopeutua tähän vajeeseen ja polttaa lihaksistoa, mm sydäntäsi. Lisäksi kehosi alkaa kerätä rasvaa, eikä se ole kaunista. Se saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa äkkikuolemaan. Mikäli jatkat näin alhaisella kalorivajeella yli 2 viikkoa kehosi menee hälytystilaan, jossa se varastoi kaiken rasvaksi. Pidä siis kalorikulutuksesi aina yli tämän rajan. Itselläni oli pahimmassa vaiheessa sydäntuntemuksia ja pelkäsin kuolevani. Siihen on syy miksi vanhemmat sanovat ettei ruualla pidä leikkiä...

Nykyisin syön n. 1500kcal-1800kcal ja mättöpäivinä n 2000kcal. Pyrin syömään kahdesti päivässä korkeahiilarisia ruokia (aamiainen, lounas), muuten syön lautasmallin mukaan. Vältän sokeria, kastikkeita ja muita prosessoituja ja paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruokia. Kerran viikossa syön herkkuja, eilen se oli pitsa.

Mikäli haluat tietää tarkemmin ruokavaliostani voin vastata kommenteissa.



LIIKUNTA

Liikunnan suhteen olen fiilistelijä ja välttelen tarkkaa ja tiukkaa salilla käymistä, koska tiukat rutiinit laukaisevat syömishäiriöni. Liikunnan ei kuulu tuntua suoritukselta ja mottoni onkin: "2-4 x viikossa 20 minuuttia jotain missä syke nousee tai tulee hiki ja on hauskaa ja palkitsevaa." tykkään lihaskuntopiireistä ja perseen treenaamisesta salilla, lisäksi tanssiminen on kivaa. Siis perus Miley Cyrus wall twerk silloin tällöin omas huonees pikkareissa ja collegepaidas. Näitä teen vaihtelevasti. Anyway, jos huomaan että vatsaan tai muualle on tullut löysää teen cardiota n 20 minuuttia joko kotona tai salilla. Pääasiassa jos treenaan treenaan kuntopallon ja käsipainojen kanssa erilaisia kyykkyjä, potkuja ja keskivartalon lihaksia. Tykkään staattisista harjoituksista ja nopeatempoisista persettä muokkaavista cardioista. Salilla suosikkilaitteeni on prässi ja smitti. Saatan rajoittaa herkkujen syöntiä ja lisätä proteiinia ja kasviksia ruokavalioon tällöin muutamaksi päiväksi. + Ajoittainen humalanhuuruinen bilettäminen klubeilla kamujen kanssa. :D


STRESSIN HALLINTA JA TASAPAINO


Niinkun sanottu en ole mikään hyvinvointiguru. Oon 23v nainen, jolla on taustaa burn-outista ja syömishäiriöistä. MUTTA oon myös saanut hyvän ammatin, löytänyt kivan miehen, asunut yksin ja selvinnyt rahapulista, työttömyydestä, huonommuuden tunteesta, ylipainosta oon tapellut itseni nätiksi naiseksi, tuhoavasta ympäröivästä ihmisporukasta... Oon kuitenkin myös onnistunut rakentamaan isojen pettymyksien tilalle vahvemman itsetunnon ja kurkottaan pintaan syömishäiriöistä ja muusta ongelmavyyhdestä. Ajattelin listata muutaman asian jotka auttaa ja joita oon itse harjoitellut.

1. Itsesuggestio. Kun se pieni ääni sun päässäsi aloittaa sen jankutuksen: "En mä o tarpeeks hyvä, koska..""Noi on paljon parempia kun minä." "Musta ei ikinä tuu mitään." Niin kyseenalaista ihan kaikki mitä se sanoo. Kysyt itseltäs ihan mielessäs tyyliin: "Miten niin? Ai miks, kerros nyt." tai vaimenna se: "Ei se ole noin. Mä olen just niin hyvä kun haluan." Useimmiten ihmiset itse on omia pahimpia kriitikoitaan ja me tehdään sitä ihan huomaamatta oman päämme sisällä tai kun joku haukkuu tai ei o tyytyväinen meihin. Meitä hävettää ja harmittaa. Mut miksi? Me kaikki tehdään virheitä ja kukaan ei tunne sua niinkun sä itse. Kukaan ei voi tuomita sua niinkun sä itse. Lopeta se niin varmasti muutkin lopettaa. Ja jos ei lopeta niin jätä taakse ne ihmiset. Ne ihmiset, jotka pitää susta omana itsenäsi nyt sori vaan on ne ainoat, jotka on siinä silloinkin kun niitä tarvitset. Ajatella että multa meni näin kauan tajuta se.

2. Hanki sellaisia ihmisiä ympärillesi, jotka ovat sellaisia kuin itse haluaisit olla. Tarkoitan sitä, että mitä luultavammin olet jo juuri sellainen mutta sulla ei vain ole itseluottamusta. Uskalla avata uusia ovia ja edes kokeilla. Lopputulos on aina se, että oot vain takaisin lähtökuopissa jos joku ei halua olla sun kaverisi tai sun kanssasi. Et koskaan ainakaan alempana.

3. Tee rituaaleja, jotka rauhoittaa ja rentouttaa. Kuuntele musiikkia, josta tykkäät. Ota tavaksi sunnuntaibrunssi kotona vapaapäivänä (mä teen niin kerran viikossa, syön poikkiksen kanssa karjalan piirakoita ja juon kahvia 2 tuntia parvekkeella tai sohvalla viltin alla ennen kuin kohtaan uuden päivän ja maanantaina uuden viikon), ota kuuma suihku, mee kävelylle, soita sille kaverille, josta et ollut ihan varma tykkääkö se susta ja mene sen kanssa ulos puhumaan paskaa, ota hatkat viikonloppuna ja mee bilettämään, kiipee katolle ja katsele syksymaisemaa kun aurinko laskee. Nuku koko päivä, jos väsyttää, sulje puhelinkin. Kuuntele sun kroppaa. Se kyllä kertoo sulle mikä ahdistaa ja mitä tarttet. Kunhan lopetat vaatimasta itseltäs kaikkee mitä sun PITÄISI TEHDÄ. Ei ne asiat siitä katoo tai pahene jos otat omaa aikaa tunnin tai vaikka päivän tai muutaman minuutin edes. Muista että sä elät tätä elämää itseäs varten, et ketään muuta. Sä saat olla itsekäs. Mä olen aina. Ja ne kaikki, jotka on niin täynnä energiaa ja auraa lumikolilla omat ja naapurin pihat ja juoksee 3km lenkit ja laittaa ruokaa lapsille ja on niin sairaan ahkeria... No ne on just ne, joita väsyttää kaikkein eniten ja joilla ei o varaa myöntää että nekin on vain ihmisiä. Kuuntele vaan mitä tarttet ja anna anteeks itselles. Mun mielestä just se pitää kehon tasapainossa ja mielen myös.

Kiitos kaikille muruille!<3 Laitelkaahan kyssäriä ynnä muuta jos jäi jokin vaivaamaan. :) Mä lähden tästä tyttöjen kanssa viettämään lauantai-iltaa! So long angel-baby bunnies!


3 kommenttia:

  1. Oli niin pitkä päivitys että unohdin jo mitä piti kirjottaa matkalla kommenttiboxille...muttaa niin silikoonillisiakin hiustuotteita tarvitaam mm. Lämösuoja! Silikooni suojaa hiusta kuumuudelta ja suojaa muilta ulkosilta ärsykkeiltä, auringolta ja hiusharjalta :) shamppoossa silikooni on turhaa koska se pestään pois ja se tekee märistä hiuksista purkkaa ja kun harjaa märkiä hiuksia ne venyy ja *naps* :) ja vielä lisäisin että nudet korkkarit on pakko omistaa ne tekee jaloista pidemmän näköset ja sopii ihan kaikkien asujen kanssa :D eipä mulla muuta, kiitos tästä päivityksestä aika kului rattoisasti lueskellessa, hyvää tekstiä paljon hyviä vinkkejä. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. *lämpösuoja..osaan kirjottaa :) niin ja kiva että oot saanu biletys kavereita/kavereita ylipäätään uudesta kaupungista, siitä se lähtee :) ei varmaan oo enään yhtään niin orpo oli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aargh oon paskin bloggaaja. :S Anteeksi, ano kun en ole vastaillut lainkaan kommentteihin. :S On ollutprojektii sun toista viime päivinä. :( Siitä anteeksi.

      Ahaa, toi silikoonijuttu oli mulle uusi mutta käyhän tuo järkeen kieltämättä. :D Silly me.Myöskinnudeista korkkareista oot täysin oikeessa ja ne on myös mulla omasta kaapista löytyvä klassikkovaate. :) Nyt oon taas himpun verran viisaampi. :)

      Kiitos neuvoista ja kommenteista, ano. :) Tosi mukavaa että joku jaksaa mennä kommenttiboksille asti<3

      Poista